Vlasnik Tottenhama sebi povećao platu i izazvao bijes navijača

Levy se počastio povećanjem

Vlasnik Tottenhama sebi povećao platu i izazvao bijes navijača

E. Škorić

Britanski mediji tvrde da je prvi čovjek Tottenhama izazvao bijes navijača tog kluba jer je sebi povećao platu.

Posljednji mjeseci nisu bili tako dobri za Tottenham. Klub je bez zadovoljavajućih rezultata i trenutno je četvrti na tabeli u Premier ligi, a uostalom niko još ne zna hoće li najbolji igrač, strijelac i kapiten tima Harry Kane ostati ili na ljeto pravi veliki korak u karijeri.

Ugovor reprezentativcu Engleske ističe za godinu dana, a navijači traže da se isti produži. Tottenham je također prilično štedljiv na tržištu transfera i još uvijek nije osigurao pravo na ime novoizgrađenog stadiona.

U međuvremenu, nedavno se dogodila situacija bez presedana. Vlasnik je sebi i svojim direktorima dao pozamašnu povišicu. Navodno je ukupno osmoro njih dobilo povišice.

Vlasnik Tottenhama Daniel Levy zaradio je ukupno 3,265 miliona funti u 2022. godini, piše The Telegraph. Godinu prije imao je prihode od 2,698 miliona funti. To znači da je vlasnik kluba zaradio 0,5 miliona funti više. S obzirom na aktivnost na tržištu transfera i klupsku sklonost štednji, ovo je prilično čudan potez.

Osim toga, prema pisanju engleskih medija, povišicu je trebalo dobiti još sedam direktora Tottenhama. Njihova je zarada ukupno trebala porasti za više od 2 miliona funti. Iz samog kluba još se nisu oglasili po ovom pitanju.

Ipak, oglasili su se ljutiti navijači londonskog tima koji su već tražili odlazak Daniela Levyja. "Nemaš srama", "Nije uspio na terenu, ali si ipak daje povišicu?", "Ma daj", pišu navijači Tottenhama na društvenim mrežama.

Navijači traže da se novac investira u vrhunska pojačanja i da se najzad riješi pitanje prava za naziv stadiona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U međuvremenu, tim se sprema za težak meč jer će sutra ugostiti Chelsea, a u martu ga očekuje važan duel s Milanom na svom stadionu. Biće to revanš osmine finala Lige prvaka, nakon što su Spursi sa 1:0 izgubili na San Siru sredinom februara.

Spursima nakon duela sa Chelseajem slijedi teško gostovanje Sheffield Unitedu u FA kupu, potom gostuju Wolvesu u Premiershipu, a duel s Milanom zakazan je za 8. mart.

Top Komentari

Manager
Još da je on vlasnik.
0 0
AjmanMuj
I ove godine osiguraj Ligu Prvaka, zadrži Kanea I nema problema. Šta fali malo sebi povećao platu, ja mislim da bi to svako od nas uradio. Samo na ljeto dovedi neko pravo pojačanje, ovo prethodno ljeto nije bilo toliko loše ali treba sad duplo jače igrače naći
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi