Tottenham ima veliki problem sa Eriksenom
Eriksen bi mogao narednog ljeta mogao otići iz Tottenhama kao slobodan igrač

Dancu ističe ugovor, a još uvijek nema ponuda za njega

Tottenham ima veliki problem sa Eriksenom

S. Pašalić

Christian Eriksen je nedavno izjavio kako bi želio "probati nešto novo" i tako potvrdio da želi napustiti Tottenham.

Danac je 2013. godine stigao iz Ajaxa za 13.5 miliona eura, a prošle sezone je "eksplodirao" i odigrao je 51 utakmicu za Spurse i postigao 10 golova te upisao čak 17 asistencija.

Sve je to dovelo do interesa velikog broja klubova, od kojih je Real Madrid pokazivao najviše želje da ga ovog ljeta dovede kao pojačanje.

Tottenham nije bio raspoložen da pusti Eriksena i svim silama ga želi zadržati pa je zato postavio cijenu za njega od 150 miliona eura zbog čega je Real odustao od Danca.

S obzirom da Eriksenu ugovor ističe 2020. godine Spursi su sada postali svjesni da bi on narednog ljeta mogao otići kao slobodan igrač pa su ga nedavno ponudili Realu za 70 miliona kako bi izvukli bar nešto.

Međutim, Real je već mnogo potrošio na pojačanja i još uvijek očekuje da završi posao i oko dovođenja Paula Pogbe, što će ga također jako puno koštati.

Spursi u međuvremenu nisu dobili nijednu ponudu za Eriksena i sada strepe šta će se dalje dešavati. Za to vrijeme Danac se sprema priključiti se pripremama Tottenhama za predsezonu koje počinju naredne sedmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi