Tottenham konačno dovodi prvo pojačanje?

Simeone stiže u londonski klub?

Tottenham konačno dovodi prvo pojačanje?

E. Čaušević

Za devet dana vraća nam se engleska Premier liga koju s nestrpljenjem očekuju ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Premiership počinje naredne subote mečevima prvog kola, a mnogi jedva čekaju da vide svoje ekipe na okupu s novim pojačanjima. Jedini klub koji još uvijek nije doveo nijedno pojačanje je Tottenham. Navijači londonskog kluba ne znaju koji je razlog što Tottenham nije bio aktivan na tržištu.

Međutim, engleski mediji prenijeli su danas da bi Tottenham ipak u narednim danima mogao da pojača svoj tim. Navodno, veoma blizu dolaska u ovaj londonski klub je napadač Genove Giovanni Simeone. Sin legendarnog Diega Simeonea nema ništa protiv dolaska u Englesku, a samo je ostalo još da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja.

Simeone je u Genovu stigao prošlog ljeta iz River Platea za tri miliona eura. Tottenham je dogovorio sve s ovim napadačem, a spreman je da plati za Argentinca oko deset miliona eura. Navodno, ovaj transfer bi trebao biti realizovan u narednih nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije