Tottenham konačno na novom stadionu
Novi stadion izgrađen je na mjestu legendarnog White Hart Lanea (Foto: EPA)

Prvi protivnik Watford

Tottenham konačno na novom stadionu

Midhat Šljivak

Ekipa Tottenhama konačno će u 2019. godini zaigrati na novom stadionu.

Na mjestu legendarnog White Hart Lanea "nikao" je novi stadion, jedan od najljepših na svijetu, a već za mjesec dana će se Spursi na njemu odigrati i prvu utakmicu.

Prvi gost ekipi Tottenhama biće ekipa Watforda 30. januara. Klub to nije zvanično objavio, ali to stoji na njihovom zvaničnom planu gdje piše da se utakmica sa Watfordom igra na stadionu Tottenhama.

Tako će londonski tim konačno zaigrati na novom stadionu čije je otvaranje prolongirano nekoliko puta. Otavaranje se prvobitno trebalo desiti 15. septembra protiv Liverpoola, a zatim i 24. novembra protiv Chelseaja.

Međutim, radovi na izgradnji nisu završeni u predviđenom roku, pa je tim Mauricija Pochettina nastavio igrati na Wembleyju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novi stadion će imati kapacitet od 62.000 mjesta, a njegova izgradnja je koštala milijardu funti.

Top Komentari

monitor
jao kako ste napisali konacno ja rekoh odmah sljedece kolo igraju kad ono tek za mjesec. koji clickbaiteri...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi