Tottenham konačno slavio, nastavljena agonija West Hama

Siguran trijumf Spursa

Tottenham konačno slavio, nastavljena agonija West Hama

A. Čaušević

Prvu pobjedu po nastavaku sezone upisao je Tottenham. Spursi su u londonskom derbiju sa sigurnih 2:0 pobijedili West Ham. 

Tottenham je bio puno bolji rival tokom većeg dijela meča. U finišu prvog poluvremena domaćim je poništen gol i to zbog milimetarskog ofsajda.

Son je matirao Fabianskog, domaći su se počeli radova, ali je VAR tehnologija utišala njihovo slavle. Ostalo je 0:0 nakon prvog dijela.

Spursi su ofanizivno započeli i u nastavku, a za vodstvo im je trebala pomoć gostiju. Nakon jednog ubačaja vlastitu mrežu u 64. minuti zatresao je Soucek.

Mourinhovi igrači su nakon toga počeli kontrolisati igru i tempo, ali su Čekičari mogli doći do izjednačenja u 78. minuti kada Bowen pogađa stativu.

Pitanje pobjednika riješeno je u 82. minuti. U 200. nastupu u Premireshipu odličnu kontru lijepim golom završio je sjajni Kane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uzimajući u obzir i pauzu zbog koronavirusa Tottenham je nakon četiri mjeseca stigao do pobjede i ostao u borbi za Ligu prvaka, dok West Ham poslije novog poraza sve bliže zoni ispadanja.

U prethodnom duelu večerašnjeg programa 31. kola Premiershipa Leicester City i Brighton su odigrali bez golova. Gosti su u 14. minuti promašili penal, neprecizan je bio Maupay.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi