Tottenham našao zamjenu za Kanea?
Kame je u toku ove sezone odigrao ukupno 31 utakmicu u svim takmičenjima te je postigao 20 golova uz šest asistencija (Foto: EPA)

Paragvajac u Londonu?

Tottenham našao zamjenu za Kanea?

M. Šljivak

Povreda prve zvijezde Tottenhama Harryja Kanea napravila je velike probleme ovom timu, a menadžer Spursa Mauricio Pochettino svim silama traži zamjenu za fantastičnog napadača.

Mnoga imena se povezuju sa dolaskom u redove londonskog tima, a novo ime na listi je napadač Betisa iz Seville Antonio Sanabria.

Doći do sjajnog Paragvajca neće lako. On je ugovorom vezan za španski tim još dvije i po godine, a odštetna klauzula u ugovoru je 30 miliona eura. Ipak, do kraja mjeseca će Spursi pokušati da dođu do novca i lako bi se moglo desiti da Sanabria obuče dres Tottenhama.

Ovaj 22-godišnjak je član Betisa postao 2016. godine kada je stigao iz Rome, a ove sezone je postigao pet golova u 21 nastupu za klub.

Harry Kane van terena do marta

Harry Kane je povredu skočnog zgloba doživio u meču protiv Manchester Uniteda koji se igrao u nedjelju na Wembleyju.

On je u jednom trenutku ostao ležati na travi, ali je nakon ukazane pomoći ipak smogao snage da završi susret.

Ipak, nakon pretraga utvrđeno je da ga na terenu nećemo gledati dugo vremena jer je povrijedio ligamente skočnog zgloba.

"Nakon preliminarnih procjena možemo potvrditi da je Harry Kane oštetio ligamente u lijevom zglobu tokom utakmice u nedjelju. On će i dalje biti pod nadzorom našeg medicinskog osoblja dok ne počne rehabilitaciju, a očekujemo da će na terenu biti početkom marta", saopštili su iz redova Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To znači da će prva zvijezda Pijetlova vjerovatno propustiti obje utakmice protiv Borussije Dortmund u osmini finala Lige šampiona što će svakako biti verliki hendikep za Tottenham.

Inače, ekipa iz Londona je pomenutu utakmicu protiv Manchester Uniteda izgubila sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi