Tottenham neće Džeku nego Schicka?

Pijetlovi u potrazi za napadačem

Tottenham neće Džeku nego Schicka?

Tottenham je u potrazi za napadačem koji će zamijeniti Harryja Kanea. Kane će zbog povrede pauzirati barem do marta, pa je Tottenhamu pod hitno potreban novi napadač.

Mnogo imena se ovih dana dovodilo u vezu sa Pijetlovima, a jučer je La Repubblica pisala da bi se Tottenham u potrazi za centarforom mogao okrenuti našem Edinu Džeki.

Ipak, sada italijanski mediji tvrde da je na meti Tottenhama zapravo Džekin saigrač, Romin Patrik Schick.

Navodno je Tottenham jedan od klubova koji su ove zime poslali ponudu za Schicka, ali je Roma sve ponude odbila.

Prema riječima "transfer gurua" Gianluce Di Marzija, Tottenham je ponudu uputio ubrzo nakon Kaneove povrede, ali u Romi i dalje vjeruju da Schick može dostići svoj puni potencijal, te ga ne žele prodati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Patrik Schick će sljedeće sedmice napuniti 23 godine, a iako je od dolaska iz Sampdorije podbacio, u posljednje vrijeme je počeo pokazivati znake napretka.

Ove sezone je Schick postigao četiri gola i upisao dvije asistencije u 19 utakmica za Romu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi