Spektakularan meč u Londonu - Tottenham razbio Newcastle!

U jednom od derbija 16. kola

Spektakularan meč u Londonu - Tottenham razbio Newcastle!

Esmer Oštraković

Jedan od derbi susreta 16. kola Premiershipa odigrale su ekipe Tottenhama i Newcastlea, a domaći tim slavio je ubjedljivu pobjedu od 4:1.

Krenulo je sa dvije sjajne prilike za goste u prvih deset minuta, ali niti jednu nisu uspjeli iskoristiti.

Prvo je Bruno Guimares šutirao malo preko gola u 7. minuti, a dvije minute kasnije Gordon nije iskoristio šansu u kojoj se našao.

Tottenham je svoju prvu priliku na utakmici iskoristio. Igrala se 26. minuta kada je Son upisao asistenciju, a gol je postigao Udogie.

Almiron je u 34. minuti išao sam na Vicaria, ali je golman Tottenhama odbranio njegov udarac i sačuvao je vodstvo svoje ekipe.

Svoju drugu asistenciju na ovoj utakmici Son je upisao u 38. minuti kada je Richarlison pogodio za 2:0.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena viđena je još jedna dobra prilika. Šutirao je Johnson, ali lopta ide malo pored gola.

Petnaest minuta drugog poluvremena bilo je dovoljno domaćem timu da postigne i treći gol. Richarlison je ponovo bio strijelac.

Nizale su se šanse pred golom gostiju nakon tog trećeg gola, ali morali su domaći na četvrti gol čekati sve do 83. minute.

Tada je Dubravka skrivio penal, a siguran je sa bijele tačke bio Son. Do kraja utakmice domaći tim imao je još dvije dobre prilike koje nije iskoristio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle je uspio preko Joelintona u 92. minuti doći do utješnog gola koji im neće pretjerano mnogo značiti.

Tottenham se sada nalazi na 5. mjestu sa 30 osvojenih bodova, a Newcastle je dvije pozicije iza njih sa 26 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti