Abramovich je mrzio samo jedan klub, Englezu je uništio san: "Nećeš kod njih, ideš u Rusiju"

"Ja s njima ne poslujem"

Abramovich je mrzio samo jedan klub, Englezu je uništio san: "Nećeš kod njih, ideš u Rusiju"

Admin Čaušević

Roman Abramovich je od Chelseaja napravio istinskog velikana svjetskog fudbala, međutim nakon što je počela ruska agresija na Ukrajinu ruski oligarh je prije skoro dvije godine bio primoran da se riješi svoje najdraže igračke. Dok je bio vodeći čovjek Plavaca, odbijao je da posluje samo sa jednim klubom.

Mržnja Romana Abramovicha prema Tottenhamu dosegla je tolike visine da je odbio prodati bilo koju od svojih bivših zvijezda Chelseaja ljutom londonskom rivalu.

Bivši vlasnik Chelseaja koji ovaj klub kupio 2003. godine, odbio je poslovati s njihovim rivalima iz sjevernog Londona. Milijarder je jednom spriječio bivšeg napadača Plavaca Carltona Colea da se pridruži Spursima.

Cole koji se u međuvremenu penzionisao je kazao da je bio blizu da realizuje transfer o kojem je sanjao, bio je udaljen nekoliko trenutaka od potpisa, a onda je intervenisao ruski oligarh.

"Skoro sam se pridružio Spursima. Otišao sam i obavio ljekarski pregled i sve ostalo. Abramovich je saznao i rekao 'moraš se vratiti, nećeš im se pridružiti'. Rekao mi je: "Ne možeš ići u Spurse, ne poslujem s njima'."

Oglasi

Tada je ruski tajkun pokušao natjerati bivšeg napadača da napusti Englesku kako bi se preselio u Rusiju.

"'Imam alternativu za tebe', rekao mi je Abramovich. Vozim se nazad na Stamford Bridge sa svojim ujakom i tatom. Imao je svog prevoditelja sa sobom. Roman Abramovič je bio tamo, razgovarali smo. Pitao sam ga 'Gdje idem?'"

Cole je na kraju prešao iz Chelseaja u West Ham

"Rekao mi je: 'Dat ću ti novi ugovor, ali moraš otići u moskovski CSKA.' Njegovi drugi klub, dok sam ja želio ostati u Engleskoj. Tih dana nisam mogao ići u inostranstvo."

"Ako odeš u inostranstvo, onda otpadaš iz reprezentacije. Pa sam mu rekao: 'Ne idem u moskovski CSKA, prijatelju.'"

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju se Cole priključio West Hamu za tri miliona eura gdje se zadržao šest godina. Zbogom fudbalu je rekao 2017. godine, za A reprezentaciju Engleske je skupio sedam nastupa.

Za vrijeme vladavine Abramovicha samo je jedan igrač direktno prešao iz Chelseaja u Tottenham. Bio je to bivši italijanski golman Carlo Cudiccini, a transfer je realizovan 2009. godine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi