Tottenham nastavio užasan niz, Everton u finišu razbio Newcastle
FOTO: EPA

Premiership, 15. kolo

Tottenham nastavio užasan niz, Everton u finišu razbio Newcastle

Haris Zilić

Kompletirano je vandredno 15. kolo u engleskom Premiershipu sa dvije utakmice koje su bile na rasproedu ovaj četvrtak i nakon kojih je dosta toga jasnije u vrhu.

Tottenham je nastavio užasnu seriju i tim iz Londona je peti meč u nizu bez pobjede, tačnije u pet utakmica imaju četiri poraza i jedan remi.

U londonskom derbiju večeras su na svom terenu poraženi od West Hama sa 2:1. Poveo je Tottenham 1:0 golom Romera u 11. minuti, na 1:1 poravnao je Bowen u 52. minuti.

Vodstvo, ali na kraju ispostavit će se i trijumf Čekićarima donosi Ward-Prowse pogotkom za 1:2 u 74. minuti utakmice.

Nakon sjajnog starta sezone gdje su jedno vrijeme bili lideri Tottenham je zapao u užasnu seriju i trenutno su petoplasirani sa 27 bodova, devet manje od lidera Arsenala.

U još jednom večerašnjem duelu Everton je savladao Newcastle sa 3:0, tako da su Svrake nastavile igre toplo-hladno.

Oglasi

Golove za Everton postigli su McNeil u 79., Doucoure u 86. minuti i Beto u šestoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Everton je ovim trijumfom pobjegao iz opasne zone i sada su na 17. mjestu sa deset bodova, a possjetimo, Karamelama je oduzeto deset bodova, tako da umjesto zlatne sredine i 20 bodova sada opet moraju razmišljati o borbi za opstanak.

Premiership, 15. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton - Newcastle 3:0

Tottenham - West Ham 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi