Tottenham otpustio Pochettina!

Spursi traže novog menadžera

Tottenham otpustio Pochettina!

Edmir Škorić

Dugo se o tome pisalo, a sada je i zvanično - Mauricio Pochettino nije više menadžer engleskog Tottenhama.

Pet godina je Pochettino vodio Spurse, imao dobrih sezona na klupi Pijetlova, ali u klubu su odlučili da je vrijeme za rastanak.

"Rezultati na kraju prošle i početkom nove sezone u Premier lig su bili razočaravajući, ali izuzetno smo oklijevali s donošenjem ove odluke i to nije bila odluka koju je Odbor olako prihvatio, niti je žurio s njom," saopštio je Tottenhamov predsjednik Daniel Levy.

Argentinski stručnjak se povezivao s nekoliko klubova kao što su Real Madrid i Manchester United, a za sada nema naznaka ko bi mogao da ga naslijedi, mada se spominjao Jose Mourinho svojevremeno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Pochettino je s Tottenhamom igrao finale Lige prvaka prošle godine.

Top Komentari

Edin Merlin
Djeno Ušćuplić pripremio ulje za kosu !!!!! HAHAHAHAHAHAHAHA
10 5
Zenicanin
a ja likova pa sta hocrs tituli pored Li erpula i Cityja. tu vam je i kraj ,polahko cete se vracat na sredinu tablice
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi