Tottenham pronašao novog napadača

Dolazi pojačanje iz Španije

Tottenham pronašao novog napadača

Čelnici Tottenhama u potrazi su za novim napadačem, pišu britanski mediji.

Spursi su voljni ojačati svoje redove sa novim napadačem, koji će biti alternativa za sjajnog Harryja Kanea, a idealno rješenje su, čini se, pronašli u španskom šampionatu - LaLigi.

S obzirom da se Jansen, kao i Llorente, nisu baš pokazali u najboljem svjetlu, čelnici Tottenhama su se okrenuli urugvajskom reprezentativcu Maximilianu Gomezu, čije ovosezonske igre za Celtu očito nisu prošle nezapaženo.

Gomez se i zimus dovodio u vezu s brojnim klubovima, ali zbog želje da pomogne Celti da izbjegne ispadanje na kraju je ostao. Ipak, kako se bliži kraj sezone, o transferu se ponovo šuška i navodno je upravo Tottenham najbliži njegovom dovođenju.

Prema nezvaničnim informacijama, cifra za koju bi Tottenham mogao dobiti Gomeza je 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone Gomez je na 29 ligaških utakmiac postigao 11 pogodaka za Celtu i pritom upisao pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi