Tottenham prvi pratilac Leicestera, Defoe utišao Anfield
Foto: EPA

Premiership, 25. kolo

Tottenham prvi pratilac Leicestera, Defoe utišao Anfield

Midhat Šljivak

Fudbaleri Tottenhama nastavili su sa fantastičnim igrama u engleskoj Premier ligi. Tim s White Hart Lanea je danas s 1:0 savladao Watford, te je došao do drugog mjesta na tabeli.

Dosta dobar meč viđen je u malom londonskom derbiju, a na kraju je viđen samo jedan gol. Pobjedu Spursima donio je Kieran Trippier u 64. minuti susreta. Ovom pobjedom tim Mauricija Pochettina je prestigao Manchester City, te je postao prvi pratilac Leicestera.

Liverpool je na Anfieldu remizirao sa Sunderlandom (2:2)

Mučili su se Redsi u ovom meču i do vodstva su stigli tek u 60. minuti, a mrežu gostiju pogodio je Firmino. Deset minuta kasnije Lallana je povećao prednost na 2:0, da bi Johnson u 82. minuti pogodio za smanjenje rezultata na 2:2. Samo sedam minuta kasnije Jermain Defoe pogađa za konačnih 2:2.

Everton je pregazio Stoke na gostovanju s 3:0.

Poveo je tim s Goodisona već nakon 11 minuta. Lukaku je iskoristio penal za 1:0, da bi do poluvremena pobjednik već bio poznat, a pogašali su još Coleman i Lennon za konačnih 3:0.

U današnjim utakmicama psotignuti su sljedeći rezultati.

Premier liga, 25. kolo:

Liverpool - Sunderland 2:2 (Firmino 60', Lallana 70' / Johnson 82', Defoe 89')

Aston Villa - Norwich 2:0 (Lescott 45', Agbonlahor 51')

Newcastle - WBA 1:0 (Mitrović 32')

Stoke - Everton 0:3 (Lukaku 11'p, Coleman 28', Lennon 42')

Swansea - Crystal Palace 1:1 (Sigurdsson 13' / Dann 47')

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham - Watford 1:0 (Trippier 64')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi