Tottenham razbio Millwall za polufinale FA Kupa
Foto: EPA

FA Kup, četvrtfinale

Tottenham razbio Millwall za polufinale FA Kupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Tottenhama plasirali su se u polufinale FA Kupa. Spursi su u današnjem četvrtfinalu deklasirali Millwall s 6:0.

Iako su nakon deset minuta ostali bez prve zvijezde tima Harryja Kanea, koji je napustio meč zbog povrede, Spursi nisu imali problema u ovom meču i protivnika su deklasirali.

Poveli su nakon pola sata igre. Mrežu gostiju je pogodio Eriksen za 1:0, da bi deset minuta kasnije Heung-Min Son povećao prednost na 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a nastavak donosi još dva gola u mreži Millwalla. Son je u 54. minuti pogodio za 3:0, da bi Dele Alli, Vincent Janssen, te treći put Son zaključili pobjedu Tottenhama za konačnih 6:0.

FA Kup, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham - Millwall 6:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi