Tottenham rivala u FA Cupu obrukao za sva vremena

Pijetlovi odigrali fantastičnu utakmicu

Tottenham rivala u FA Cupu obrukao za sva vremena

Fudbaleri Tottenhama večeras su briljirali u susretu FA Cupa.

Oni su u okviru 3. kola gostovali kod Tranmerea koji se takmiči u četvrtom rangu engleskog fudbala i na kraju su slavili sa uvjerljivih 7:0.

Trener Mauricio Pochettino na teren je izveo kombinovani sastav te je na klupi ostavio zvijezde poput Christiana Eriksena ili Harryja Kanea, ali svejedno nije bilo problema za Pijetlove.

Tottenham se mučio u prvom poluvremenu i do vodstva došao tek u 40. minuti kada je pogodio Aurier. Ipak, u nastavku meča je to izgledalo dosta drugačije pa su gosti postigli još šest golova.

Briljirao je pomalo zaboravljeni Llorente koji je postigao čak tri gola, Aurier je i u ovom periodu igre dodao jedan, baš kao Son Heung-Min i Harry Kane koji je u igru ušao u 75. minuti.

Treba dodati i to da se susret igrao na Prenton Parku u Birkenheadu pred oko 13.000 gledatelja.

FA Cup, 3. kolo:

Tranmere - Tottenham 0:7

Top Komentari

Bhf
E jesu i pobjedili ekipu.Cetvrta liga,nisu trebali ni igrati.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi