Pochettino: Želim trofej Lige prvaka sa Tottenhamom
Velike su ambicije koje ima aktuelni menadžer Tottenhama, ali su one za sada daleke (Foto: EPA)

Argentinac sasvim jasan

Pochettino: Želim trofej Lige prvaka sa Tottenhamom

Midhat Šljivak

Mauricio Pochettino sa Tottenhamom želi trofej Lige prvaka i to je cilj ka kojem teži ove sezone.

Iako je od Spursa napravio zaista fantastičnu ekipu, nedostatak trofeja u Engleskoj i u Evropi glavni su razlog što se često piše o njegovom odlasku, a navodno bi Argentinac mogao na klupu Manchester Uniteda.

Pochettino vjeruje da njegova budućnost zavisi od trofeja, a želja je trofej Lige prvaka.

"Moja najveća želja je osvajanje Lige prvaka. Ponekad ljudi često pogrešno shvate moje riječi i misle da ne želim se boriti za trofej FA Kupa, da ne poštujem to takmičenje ili Carabao Kup. Ne, ne, ne i ne. Realnost je potpuno drugačija. Ja itekako poštujem sva ta takmičenja, ali moje ambicije su osvajanje Lige prvaka ili Premiershipa", rekao je Pochettino, te je dodao:

"Da smo osvojili recimo Carabao kup i da smo bili u sredini tabele, vjerujem da danas ne bih pričao sa vama. Vjerovatno bih bio otpušten, a imao bih dva ili tri trofeja Kupa", istakao je menadžer Tottenhama.

Titula se čeka skoro šest decenija

Tottenham je dva puta bio šampion Engleske, ali rijetki su navijači ovog tima koji to pamte. Prva titula je došla 1951. godine, a druga deset godina kasnije.

Zna i Pochettino da navijači žele trofeje i da to čini svakog menadžera uspješnim

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Znam da navijači traže trofeje i da menadžere ocjenjuju po broju trofeja. U nekim klubovima ako nema trofeja, letiš. Kod nas je drugačiji projekt. Imamo više ciljeve na koje smo fokusirano. Ali, to naravno ne znači da ne želimo igrati za trofeje. Želimo ih osvajati, ali ako su moje ambicije samo na Carabao i FA Kupu, onda ja nemam šta tražiti u klubu kakav je Tottenham", rekao je Pochettino.

Tottenham je imao šansu da 2016. godine osvoji naslov prvaka. Međutim, apsolutno sve je iznenadila ekipa Leicestera koja je ispred Spursa prošla kroz cilj i to još uvijek navijači Pijetlova ne mogu prežaliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi