Može i bez Kanea: Tottenham u nadoknadi sa penala do pobjede
Foto: EPA

Velika pobjeda domaćih

Može i bez Kanea: Tottenham u nadoknadi sa penala do pobjede

S. Grebović

U zaostaloj utakmici 29. kola Premiershipa fudbaleri Tottenhama došli su do velike pobjede protiv Southamptona rezultatom 2:1.

U prvoj utakmici bez Mourinha na klupi Tottehnam je došao do pobjede. Doduše sa penala i to u 90. minuti, ali su tri boda za njih najvažnija.

U početku nije bilo nekih velikih prilika nakon čega je u 30. minuti domaće zaledio Ings pogodivši glavom nakon kornera.

Bio je to hladan tuš za Pijetlove koji sve do 60. minute nisu ozbiljnije zaprijetili, a onda je stvar u svoje ruke uzeo Bale i pogodio za poravnanje rezultata. Taj je gol domaćima dao krila koji su krenuli svim silama u napad.

Son je u 75. minuti pogodio, ali od toga nije bilo ništa jer je svirana nedozvoljena pozicija. Ipak, Koreanac je bio taj koji je svoj tim odveo do pobjede u 90. minuti koji je pogodio sa bijele tačke i tako od tragičara postao junak.

Inače, Harry Kane u ovoj utakmici nije igrao zbog povrede.

Tottenham je nakon ovog trijumfa šestoj poziciji sa 53 boda i ima samo dva manje od mjesta koje vodi u Ligu prvaka, dok su Sveci na sigurnoj 14. poziciji sa 36 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 29. kolo:

Tottenham - Southampton 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi