Tottenham 'sredio' Cardiff za manje od pola sata

Rutinska pobjeda Spursa na gostovanju

Tottenham 'sredio' Cardiff za manje od pola sata

Posljednji meč današnjeg programa 21. kola Premier lige odigrali su Cardiff i Tottenham, a gosti su ostvarili očekivan trijumf rezultatom 3:0.

Već od starta je bilo jasno u kojem će smjeru ići ovaj susret, s obzirom da su Spursi već u 3. minuti poveli vrlo sretnim golom Harryja Kanea. Najboljem fudbaleru Tottenhama je to bio 14. gol u prvenstvu kojim se na vrhu liste strijelaca poravnao sa Aubameyangom.

Već u 12. minuti, Eriksen majstorski pogađa za vodstvo Tottenhama od 2:0, da bi u 26. Son dotukao današnjeg rivala i donio svom timu prednost od tri gola.

Da je tada glavni sudac Friend odsvirao kraj susreta ne bismo ništa propustili, budući da je Tottenham odlučio mirno privesti posao kraju. Bilo je određenih prilika sa obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham se 16. pobjedom u sezoni vratio na drugo mjesto i sada ima 48 bodova, ali iz jedne utakmice više u odnosu na Liverpool i Manchester City koji svoj međusobni okršaj igraju u četvrtak. Cardiff je i dalje u sigurnoj zoni, na 16. mjestu sa 18 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi