Conte uveo nova pravila: Zna se šta je zabranio igračima Tottenhama da jedu i piju

Moraju paziti na ishranu

Conte uveo nova pravila: Zna se šta je zabranio igračima Tottenhama da jedu i piju

E. Čaušević

Tottenham je početkom ovog mjeseca potvrdio da je Antonio Conte novi trener londonskog kluba.

Italijanski stručnjak je nekoliko mjeseci bio bez posla nakon što je napustio Inter na kraju prošle sezone.

Conte je s Interom osvojio Scudetto nakon 11 godina čekanja, ali je na iznenađenje svih odlučio da napusti klub s Meazze zbog neslaganja s čelnicima ovog kluba.

Na kraju nije dugo čekao na posao jer je stigla ponuda Tottenhama koju nije mogao da odbije, te je odlučio još jednom da se okuša u Premiershipu gdje je ranije vodio ekipu Chelseaja.

Conte je na klupi Tottenhama stigao umjesto Nune Espirita Santa koji je nakon samo četiri mjeseca dobio otkaz zbog loših rezultata.

Italijanski stručnjak je odmah po dolasku odlučio da uvede neka nova pravila, a engleski mediji objavili su da je igračima uveo i nekoliko pravila što se tiče njihove ishrane.

Conte je tako odlučio da zabrani svojim igračima da jedu pizzu, ali i kečap i smeđi umak, te što se tiče pića zabranio im je sve gazirane sokove. Te stvari više neće biti dostupne u Tottenhamovom trening centru, a posebno ne nakon utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U ekipi je bila tradicija da se naručuju pizze nakon utakmica, ali je Conte to odmah zabranio jer je to stvar koju je radio u svakoj ekipi koju je vodio.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi