Tottenham želi Kondogbiju, ali cijena je 'paprena'

Ko voli, neka izvoli

Tottenham želi Kondogbiju, ali cijena je 'paprena'

Valencia će ovog ljeta imati težak zadatak - zadržati svog štopera Geoffreyja Kondogbiju.

27-godišnji Francuz igra vrlo dobru sezonu za Šišmiše i već je sada meta brojnih klubova.

Kako prenosi Eldesmarque jedna od ekipa koja se interesuje za korpulentnog štopera je Tottenham, ali Valencia je postavila jasnu cijenu. Šišmiši ne žele pustiti svog igrača za cifru ispod 61 milion funti koliko mu je zapravo vrijedna otkupna klauzula.

Pijetlovi već neko vrijeme pokušavaju naći pravog štopera jer se Tanguy Ndombele nije snašao najbolje otkad je stigao iz Lyona prošlog ljeta. Osim toga, klub će ostati vjerovatno i bez Jana Verthongena koji bi se trebao vratiti u Ajax nakon što mu istekne ugovor.

Zato je Mourinho bacio oko na Kondogbiju i vidjet ćemo da li će nagovoriti čelnike Pijetlova da na kraju plate ovu izuzetno visoku cijenu za Francuza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Tottenhama, za Kondogbiju se interesuje i Everton.

Francuz je ranije u karijeri igrao i u Interu, Monacu, Sevilli, Lensu...

Top Komentari

jony1919
80 miliona mu je otkupna klauzula
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi