Hamuliću i saigračima srebro za osvojeni Kup, poraženom Nantesu zlato. Savez objasnio zašto

Imaju dobar razlog za to

Hamuliću i saigračima srebro za osvojeni Kup, poraženom Nantesu zlato. Savez objasnio zašto

E. Škorić

Nogometaši Toulousea osvojili su Kup Francuske nakon što su sinoć sa 5:1 razbili Nantes. Bez sumnje, najveći uspjeh u historiji ovog kluba, za koji nastupa i potencijalni bh. reprezentativac Said Hamulić.

Toulouse je na Stade de Franceu u Parizu briljirao, pa su Hamulić i saigrači na kraju slavili do kasno u noć veliki uspjeh.

Ovaj tim je već nakon pola sata utakmice vodio sa 4:0 i već tada je bilo jasno ko je pobjednik Kupa Francuske. Dva gola u prvih deset minuta utakmice zabio je Costa, a nakon toga također u dva navrata mrežu Nantesa zatresao je Dallinga, te je već u 31. minuti meča Toulouse vodio sa 4:0.

Počasni gol za Nantes postigao je Blas iz penala u 75. minuti, dok je konačnih 5:1 u velikom finalu Kupa Francuske postavio Aboukhal samo četiri minute kasnije.

Toulouse je tako prvi put osvojio veliki trofej u historiji, a to je ujedno od 1970. godine najuvjerljivija pobjeda neke ekipe u finalima francuskog Kupa.

Toulouse je osvojio Kup Francuske nakon što je ove sezone izbacio Lannion (7-1), Ajaccio (2-0), Reims (3-1), Rodez (6-1) i Annecy (2-1).

Oglasi

Na dodjeli nagrada igrači Toulousea dobili su srebrne medalje, a poraženi igrači Nantesa zlatne medalje. Bila je to netipična situacija za sportska takmičenja, pa su se mnogi navijači s pravom pitali da li je riječ o pogrešci Francuskog nogometnog saveza.

Međutim, stiglo je i objašenjenje zašto je to tako. RMC Sport piše da je Francuski savez objavio da nije riječ o nekoj pogrešci i da srebrene medalje dobivaju pobjednici jer je i trofej Kupa Francuske napravljen od srebra, pa zato zlato umjesto osvajaču trofeja, ide poraženom.

Bilo kako bilo, to je igračima Toulousea bilo najmanje važno, oni su osvojili Kup i ispisali historiju tima, koji će imati priliku da nastupa u Evropi. Što se Ligue 1 tiče, tamo se nalaze na 13. mjestu sa 41 bodom, ali ne bi trebalo da birnu za opstanak jer imaju devet bodova više od ekipa iz opasne zone, pet kola prije kraja.

Hamulić nije upisao minute protiv Nantesa, ali je svejedno dobio medalju oko vrata, te će u biografiji imati osvojen trofej francuskog kupa, a vrijedi istaći da ga je proslavio ogrnut zastavom Bosne i Hercegovine.

Na taj način je poručio za koga želi da igra, iako je bio vidno razočaran i ljut kada se nije našao u martu na spisku novog selektora Faruka Hadžibegića, iako smo svi zajedno bili uvereni da hoće jer je prethodno blistao u Poljskoj, odakle je i prešao u Toulouse prošle zime.

Top Komentari

nakopitam
Poceli su o opet hamulicu HAHAHAHAHAHAHAHA
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi