Toure se uplašio Messija: Leo, nemoj kroz noge

Strah od bivšeg saigrača

Toure se uplašio Messija: Leo, nemoj kroz noge

Yaya Toure u razgovoru za inostrane medije nije krio da se plašio da će mu Lionel Messi provući loptu kroz noge na utakmici Lige prvaka između Manchester Cityja i Barcelone. 

Reprezentativac Obale Slonovače je prošle godine u elitnom takmičenju igrao protiv Barcelone, a taj susret ostao mu je u lijepom sjećanju. Strahovao je samo od Messija i njegovih čarolija s loptom. 

"Kada smo igrali protiv Barselone u Ligi prvaka, šalili smo se u svlačinonici i tada mi je Messi rekao da će mi gurnuti loptu kroz noge. Meč je krenuo, a on je dvojici mojih saigrača već proturio loptu kroz noge i pomislio sam da sam ja sjledeći. Svaki put kada je bio blizu mene, bukvalno bih vrisnuo u sebi – 'Molim te, nemoj meni, nemoj meni kroz noge'. Bio sam uplašen da me ne osramoti pred porodicom. On je najteži protivnik s kojim sam se susreo", otkrio je kroz smijeh Toure. 

Toure je sa Messijem dijelio svlačionicu u periodu između 2007. i 2010. godine i za Argentinac je za njega najbolji igrač današnjice. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Najbolji igrač sa kojim sam igrao je Messi. Otkrit ću vam nešto, jednom prilikom sa čuo kako Evra i Tevez pričaju kako Cristiano Ronaldo radi veoma naporno, ali Messi je drugačiji – on je genije. Prirodan je i trening mu je veoma prost. Također, veoma je dobar s loptom, uvijek je kod njega, ali nikada ne radi ništa ludo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.