Trabzonspor boljim izvođenjem penala porazio Ajax

Turnir u Antalyji

Trabzonspor boljim izvođenjem penala porazio Ajax

Turski prvoligaš Trabzonspor osvojio je treće mjesto na Antalya Kupu savladavši boljim izvođenjem penala tim Ajaxa ukupnim rezultatom 5:4. 

Rezultat je u regularnom dijelu glasio 1:1. Gural je Turke doveo u vodstvo već u osmom minutu utakmice, a gosti iz Holandije uspjeli su izjednačiti tek četiri minuta prije kraja kada je pogodio Van der Hoorn.

U penal lutriji bolje su se snašli fudbaleri Trabzonspora koji su postigli četiri pogotka. Strijleci su bili Colman, Yavru, Adin i Kales, dok su kod gostiju precizni bili Bojan Krkić, Duarte i Hoesen.

Tragičari u redovima Ajaxa bili su Denswil i Kishna koji su promašili udarce sa bijele tačke. Inače trener Ajaxa Frank De Boer na poluvremenu je zamijenio svih jedanaest igrača. U finalnom susretu sastaju se Atajićev Celtic i Hajrovićev Galatasaray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.