Dva zvučna imena iz Serije A stižu na obave Crnog mora: "Potpisuju za 10 dana, sve je završeno"

Klupski predsjednik potvrdio

Dva zvučna imena iz Serije A stižu na obave Crnog mora: "Potpisuju za 10 dana, sve je završeno"

A. Čaušević

Turska Superliga je okončana u šokantnoj završnici. Titulu je osvojio Bešiktaš. U kvalifikacije za Ligu prvaka će još Galatasaray, dok Fenerbachea i Trabzonspora čekaju nastupi u Konferencijskoj ligi. 

Trabzonspor je odradio UEFA-inu suspenziju te će imati pravo nastupa na eurosceni. Upravo zbog toga su na obalama Crnog mora počeli raditi na zvučnim pojačanjima za narednu sezonu.

Klupski predsjednik Ahmet Agaoglu je već potvrdio dovođenje dva zvučna imena iz Serije A, u pitanju su Gervinho i Bruno Peres kojim ističu ugovori s Parmom i Romom. 

"Gervinho i Bruno Peres će potpisati između osam i deset dana zbog njihovog putovanja. Ta dva transfera su završena, sve će biti finalizirano u junu", rekao je Agaoglu.

Trabzonspor je minulu sezonu završio na četvrtom mjestu, a naredne sezone će za prvi cilj imati da titulu prvaka odnese iz Istanbula gdje stanuje već desetljeće.

Ovaj klub je 2019. godine kažnjen s neigranjem na jednu sezonu UEFA-inim takmičenjima kada kroz prvenstvo izbori to pravo. Klub s Crnog mora je sankcionisan jer nije poštovao dogovor iz 2016. godine o poštivanju Finansijskog fair playa.

U sezoni 2019/20 Trabzonspor je igrao fantastično. Završili su drugi na tabeli i izborili plasman u Ligu prvaka, ali elitno takmičenje će samo moći pratiti na televiziji. Bio je to najbolji ligaški plasman još od sezone 2010/11 kada su također bili drugi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Višestruki prvak Turske se poslije žalio CAS-u i nadao se da će kažna biti ublažena, međutim danas je iz Lozane došlo definitivno "ne" pa je u tek završnoj sezoni ostao bez evropskih takmičenja. 

Inače, Gervinho iako u jeseni karijere i dalje ima eksplozivnost i brzinu te će sgiurnobiti od koristi Trabzonsporu. Isto se može reći i za Brunu Peresa koji je ove sezone igrao poprilično redovno u Romi. Sa svojim iskustvom će sigurno donijeti kvalitet ekipi s obala Crnog mora. 

Top Komentari

C.Banks
"Na obave" ko da Amav Osim piše
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi