Slavni Bosanac i desetorica zagrljeni kao jedan na svojoj polovini, lopta kreće s centra, a onda...

Neviđeni protest u svijetu fudbala

Slavni Bosanac i desetorica zagrljeni kao jedan na svojoj polovini, lopta kreće s centra, a onda...

Admin Čaušević

Unikatan protest igrača Trabzonspora viđen je prije ligaške utakmice protiv Konyaspora. Svi igrači turskog kluba uključujući i slavnog Edina Višću su ostali zagrljeni na svojoj polovini. Sve se dešavalo prije prvog sudijskog zvižduka.

Trabzonspor je odlučio da pošalje snažan vid protesta FS Turske koji je klub sa obala Crnog mora sankcionisao sa šest utakmica iza zatvorenih vrata, kao i kaznom od oko 87.100 eura.

"Naš stav protiv vaše nepravde pamtit će se zauvijek", objavili su iz redova bivšeg prvaka Turske na društvenim mrežema.

Gostujuća pobjeda Fenerbahcea iz sredine pamtit će se po upadu navijača Trabzonspora na teren i fizičkom napadu na hrvatskog golmana Dominika Livakovića.

Nakon incidenta uhapšeno je 13 navijača, a pet ih je i dalje iza rešetaka. Bez obzira na sve u Trabzosporu smatraju da su nevini zbog čega su i protestvovali protiv Konyaspora.

Fudbaleri Konyaspora, šokirani viđenim, počeli su se međusobno dodavati na svojoj polovici terena kako se ne bi ohladili.

Oglasi

"Sankcije koje je najavio FS Turske nisu legalne, nerazumne su i nemoralne. Predsjednik Saveza i komisija izazvali su novi haos u našoj zemlji s onim što su danas objavili", sažetak je to dugačkog saopštenja koje je objavio Trabzonspor.

Mora se reći da su igrači Fenerabahcea Oosterwolde i Irfan Can Egribayat, igrači zbog svojih reakcija dobili kaznu od jedne utakmice i kaznu od nekoliko stotina eura. Suspenziju su odradili na duelu sa Adanom Demirspor.

U Trabzonsporu su očito očekivali oštriji tretman i prema Fenerbahceu koji je u međuvremenu prijetio istupanjem iz Superlige, ali je na kraju odustao od te radikalne ideje.

"Predsjednik Saveza Buyukeksi i njegovi miljenici zurili su u lice našoj naciji i uništili ljubav prema fudbalu miliona naših građana, posijali sjeme razdora usred društva i potpuno su izgubili kontrolu."

Inače, Trabzsonspor je slavio vrijednu pobjedu protiv Konyaspora sa 1:2 i učvrstio se na trećem mjestu. Jedan od strijelaca je bio Edin Višća, dok je Mislav Oršić priliku za igru dobio u samom finišu.

Top Komentari

struja
Sankcije su preblage i u rangu ste torcide
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi