S Petkovićem kiksali, ali kreću po još jednog Hrvata: Ćaleta-Car na ljeto pravi neočekivan transfer?
Foto: Matija Habljak / Pixsell

Kontakti su već ostvareni

S Petkovićem kiksali, ali kreću po još jednog Hrvata: Ćaleta-Car na ljeto pravi neočekivan transfer?

Endin Čaušević

Reprezentativac Hrvatske, Duje Ćaleta-Car, trenutno igra na posudbi u Lyonu i kako stvari stoje vratit će se na ljeto u Southampton. No, čini se da se u engleskom klubu neće dugo zadržati jer bi karijeru mogao nastaviti u Turskoj.

Ćaleta-Car je na ljeto 2022. godine odlučio nakon četiri sezone da napusti Marseille i za osam miliona eura potpisao je za Southampton, ali se odlazak u Englesku ispostavio kao loš potez za ovog defanzivca.

Southampton je ispao iz Premiershipa već u prvoj sezoni ovog 27-godišnjaka, a prošlog ljeta Ćaleta-Car odlučio je da neće nastupati u nižem rangu u Engleskoj, te se vratio u Francusku.

Lyon je angažovao hrvatskog reprezentativca i Ćaleta-Car je u ovaj klub stigao na posudbu do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora, no kako stvari stoje francuski tim ga neće zadržati u svojim redovima.

Već je čini se jasno da će se Ćaleta-Car na ljeto vratiti u Southampton, no jedna stvar je sigurna, a to je da se u engleskom klubu neće dugo zadržati.

Oglasi

Ćaleta-Car ne želi da igra u Championshipu i na ljeto mu je cilj da pronađe novi klub. Interes za njega postoji, a čini se da je već sada jasno gdje bi Hrvata mogli gledati iduće sezone.

Naime, turski mediji jutros pišu uveliko o tome da će Ćaleta-Car stići u Superligu jer je Trabzonspor pokazao ogroman interes za Hrvata, te su čelnici ovog kluba već krenuli u akciju.

Spor Arena piše da je Trabzonspor već ostvario kontakte s agentom hrvatskog reprezentativca, ali i da su kontaktirali Southampton kako bi se raspitali oko cijene koju će ovaj tim postaviti na ljeto kada je Ćaleta-Car u pitanju.

Trabzonspor želi da otkupi ugovor reprezentativca Hrvatske i spreman je za njega da plati oko pet miliona eura, te se čelnici turskog kluba nadaju da će Southampton na kraju pristati na tu ponudu. Žele što prije postići dogovor, te ne žele kiksati kao ljetos s Brunom Petkovićem kada im je propao transfer zbog odugovlačenja.

Oglasi

Ćaleta-Car ima ugovor s Southamptonom do ljeta 2026. godine, te cifra koju Trabzon nudi mogla bi biti prihvatljiva jer je jasno da Hrvat ne želi ostati u engleskom klubu.

Jedino što bi Trabzonsporu moglo da pokvari sav posao jeste ako se u Lyonu predomisle. Francuski klub ima prednost kada je Ćaleta-Car u pitanju oko otkupa ugovora, ali oni bi u tom slučaju morali da plate sedam miliona eura što im trenutno nije u interesu.

Ćaleta-Car je u dosadašnjem dijelu sezone za Lyon upisao 20 nastupa u svim takmičenjima i iako na početku sezone skoro da nije ni igrao u zadnje vrijeme se to promijenilo, te je postao standardan u prvom timu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zbog toga je dobio i poziv Zlatka Dalića za prijateljske utakmice na turniru u Egiptu, te se očekuje da Ćaleta-Car bude na spisku i za Evropsko prvenstvo koje se igra na ljeto.

Inače, on je ponikao u Šibeniku iz kojeg je 2013. godine otišao u Red Bull Salzburg, a igrao je još za Pasching, Liefering i Marseille. Za Hrvatsku je odigrao 24 utakmice i postigao je jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti