Edin Višća je rođen za osvajanje trofeja

Trabzonsport deklasirao Sivasspor

Edin Višća je rođen za osvajanje trofeja

E. Čaušević

Fudbaleri Trabzonspora osvojili su turski Superkup jer su večeras sa 4:0 pobijedili Sivasspor.

Trabzon je prošle sezone uspio da dođe do titule prvaka Turske, a ovaj klub najavio je večeras velike stvari i za novu sezonu u kojoj će čini se imati još jači tim.

U finalu turskog Superkupa Trabzonspor je večeras deklasirao Sivasspor sa 4:0, a još jedan fantastičan meč odigrao je i bivši bh. reprezentativac Edin Višća.

Trabzonspor je poveo u 37. minuti utakmice kada je Višća odlično centrirao iz kornera, a sjajan gol zabio je Cornelius.

Već na startu drugog poluvremena bilo je 2:0. U 51. minuti Višća ponovo centrira nakon čega veliku grešku pravi golman Sivasspora, a svoj drugi gol na meču postigao je sjajni Cornelius.

Sve je bilo gotovo 13 minuta kasnije kada je Trabzon došao do 3:0, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Stryger Larsen.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Konačnu tačku na ovaj susret stavio je Bakasetas u 75. minuti kada je iz penala pogodio za 4:0. Trabzonsport je sačuvao tu prednost i zasluženo je došao do trofeja osvajača turskog Superkupa.

Višća je tako osvojio novi trofej u svojoj karijeri, a treba dodati da je bh. fudbaler na terenu bio do 73. minute.

Top Komentari

prvenac
Odmah ga zvati u Tursku reprezentaciju
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi