Krvavo finale Kupa: Kamenje letjelo na sve strane, osam povrijeđenih, trinaest privedenih

Finale igrano u Istanbulu

Krvavo finale Kupa: Kamenje letjelo na sve strane, osam povrijeđenih, trinaest privedenih

E. Ganibegović

Sinoć je u Istanbulu odigrano finale Kupa Turske. 

Trofej je na kraju osvojio Sivasspor koji je nakon produžetaka s 3:2 bio bolji od Kayserispora, nakon što je regularnih 90 minuta završeno 1:1. 

[twitter]https://twitter.com/Punto_Playoff/status/1530070015646515201?s=20&t=LnkZGgAXXlryTNTpuOV9gw[/twitter]

Međutim, nakon utakmice viđene su scene koje niko ne želi gledati, a vijest prenose turski mediji. 

Navijači Kayserispora i Sivasspora su autobusom krenuli na put kući. Autobusi su stajali i u odmaralištima u Düzceu i Sakaryi na autocesti TEM i to je bila velika greška.

Izbila je velika tuča navijača, a kamenje koje su imali u rukama bacali su na prozore autobusa. Čak osoba je povrijeđeno od zadobijenih udaraca i prebačeno je u državnu bolnicu Akyaz.

U incidentima koji su se dogodili u Düzceu kamenovan je i putnički autobus tvrtke Sivas.

Bilo je i 13 privedenih, no pušteni su nakon uzimanja njihovih izjava. Nakon incidenata koji su izbili između dviju skupina navijača, poduzete su mjere kako bi autobusi s navijačima nastavili put bez zaustavljanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi