Trabzonu se novac uložen u Ekubana već počeo isplaćivati, hat-trick za veliku pobjedu!

Turski predstavnik na korak do grupne faze LE

Trabzonu se novac uložen u Ekubana već počeo isplaćivati, hat-trick za veliku pobjedu!

Trabzonspor je večeras gostovao kod AEK-a u prvom meču play-offa za grupnu fazu Lige Evrope i upisao veliku pobjedu rezultatom 1:3.

Apsolutni heroj Trabzonspora bio je Caleb Ekuban koji je u ovaj klub stigao prošlog ljeta iz Leedsa na posudbu, da bi njegov ugovor bio otkupljen ovog ljeta za milion eura.

Ipak, nije dobro počelo za Trabzon pošto je AEK poveo već u 4. minuti preko Livaje.

Imao je Trabzon priliku uzvratiti 20 minuta kasnije, ali Sosa nije iskoristio kazneni udarac.

Ipak, turski predstavnik u 29. minuti stiže do poravnanja. Lopta je uz dosta sreće stigla do Ekubana nakon jednog kornera, a on nije propustio priliku da pogodi za 1:1.

U samom finišu prvog dijela novi korner i novi gol Ekubana. Ovaj put je napadač Trabzona sjajno skočio i ubacivanje Sose pretvorio u preokret (1:2) svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Vodstvom Trabzonspora od 1:2 se otišlo na odmor, da bi Ekuban u 70. minuti potvrdio pobjedu svoje ekipe i kompletirao hat-trick. Omur ga je proigrao, a on rutinski matirao golmana AEK-a za konačnih 1:3 i veliku prednost Trabzonspora pred revanš.

Treba istaći da bh. fubaler Nemanja Anđušić nije bio u konkurenciji za ovaj meč kada je Trabzon u pitanju, dok u redovima AEK-a nije bilo Anela Šabanadžovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi