Tragedija Benfice

PAOK je u play-offu

Tragedija Benfice

E. Škorić

Nogometaši PAOK-a bili su autsajderi u meču sa Benficom, ali su na kraju slavili s 2:1 i na taj način plasirali su se u play-off Lige prvaka.

Daleko veće šanse pred ovaj meč davale su se gostima iz Lisabona, ali Benfica je večeras razočarala i portugalsku ekipu zato nećemo gledati naredne sezone u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog takmičenja.

Benfica je bila možda i bolji rival, naročito u prvom dijelu, ali brojne šanse nisu iskorištene, dok je PAOK svoje prilike znao da pretvori u golove.

U 63. minuti Dimitris Giannoulis je na ubačaj Chube Akpoma s lijeve strane pogodio sa nekoliko metara za vodstvo grčkog kluba, da bi u 75. minuti rezervista Andrija Živković upravo na dodavanje Giannoulisa riješio pitanje pobjednika rezantnim i preciznim udarcem.

Sve što su gosti uspjeli jeste utješni gol Rafa Silve u četvrtoj minuti nadoknade. Ostalo je gostiam iz Lisabona još malo nade, imali su nakon toga dva-tri napada, ali se PAOK odbranio i počeo s velikim slavljem. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PAOK sada ide na teško gostovanje u Krasnodar, s vjerom da može izboriti plasman u grupnu fazu, što bi za ovaj klub bio ogroman uspjeh.

Top Komentari

Penderinos
Čuj tragedija a ljudi ih lagano zavrsili. Usto, i nisu bili neki autsajderi. Cisti clickbait smeće od novinarstva
6 0
amarosim
Tragedija Ja reko neko umro na terenu
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi