Tragedija pred meč afričkih kvalifikacija: Navijač poginuo, desetine povrijeđeno

Stampedo na ulasku u stadion

Tragedija pred meč afričkih kvalifikacija: Navijač poginuo, desetine povrijeđeno

M. Šljivak

Jedna osoba je poginula, a na desetine ih je povrijeđeno na stadionu na Madagaskaru pred početak meča protiv Senegala u kvalifikacijama za Afrički Kup nacija. 

Veliki broj domaćih navijača stigao je na utakmicu. Nastali su problemi na ulasku u stadion, došlo je do stampeda i jedna osoba je izgubila život.

Smrt jedne osobe je za sada potvrđena, a najmanje 37 navijača je povrijeđeno. Usprkos tragediji utakmica je odigrana po planu i završena je rezultatom 2:2.

Zbog loše infrastrukture tragedije na afričkim stadionimas u veoma česte i iz godine u godinu smo svjedoci ovakvim vijestima.

Kakva atmosfera je vladala pred meč pogledajte u videu:

Top Komentari

ZmajBosanski18
Ovo Nije nista Koliko ih moze stati u brod do evrope :)
1 3
king11
ovo isto korida u čevljanovićima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije