Senegalu presudio fair-play, a selektor Cisse je ostao gospodin do kraja

"Znali smo od starta za pravila"

Senegalu presudio fair-play, a selektor Cisse je ostao gospodin do kraja

Edmir Škorić

Selektor Senegala Aliou Cisse je kazao kako su u ovoj afričkoj selekciji znali za pravila, nakon što je njegov tim ispao u grupnoj fazi zbog fair-play pravila.

Senegalci su osvojili isto bodova kao i Japanci, imali su i isti skor, sve je bilo identično, pa je odlučivalo pravilo o fair-playu i tu je Senegal imao dva žuta kartona više od Samuraja...

"Ponosan sam na tim i sve što je uradio. Ali, nismo se plasirali zato što nismo zaslužili. Takav je život. Pravilo o fair-playu je uspostavljeno i to moramo da poštujemo. Sigurno da bismo voljeli da smo ispali drugačije, ali bili smo svjesni ove mogućnosti od starta", rekao je Cisse.

"Kontrolisali smo meč u prvom poluvremenu, trebalo je da postignemo neki gol. Razočaran sam ishodom, najviše zbog ove generacije, koja se časno borila za svoju zemlji. Nastavićemo ovim putem, očekujem mnogo dobrih stvari u budućnosti", zaključio je selektor Senegala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi