Tragediju Sale igrači na FIFA 19 koriste da dodatno zarade
Gejming ekspert, Ben Wilson, postavio je sliku na kojoj se vidi kako igrači FUT-a pokuašavaju uzeti čak 10,000 coinsa za Salu.

Gejmeri nemaju obzira

Tragediju Sale igrači na FIFA 19 koriste da dodatno zarade

Esmer Oštraković

Pojedini gejmeri pokušali su na sasvim odvratan način zaraditi dodatne novčiće nakon nestanka Emiliana Sale.

On je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa Cardiffom, ali proglašen je nestalim, nakon što se avion u kojem je Sala letio iz Nantesa u Cardiffa izgubio sa radara.

Nakon nemilog događaja cijena ovog Argentinca je nevjerovatno skočila na popularnom FUT-u (Fifa Ultimate Team), gdje igrači mijenjaju igrače i prave svoje sastave.

Gejming ekspert, Ben Wilson, postavio je sliku na kojoj se vidi kako igrači FUT-a pokuašavaju uzeti čak 10.000 novčića za Salu.

Poređenja radi, njegova dosadašnja cijena bila je između 650 i 800 novčića, ali nakon posljednjih dešavanja njegova cijena je nevjerovatno porasla i to očigledno koriste pojedini igrači koji nemaju nimalo obzira prema nesreći koja je zadesila donedavnog napadača Nantesa.

Emiliano Sala još nije proglašen mrtvim, ali navijači Cardiffa se već opraštaju od njega

Avion s kojim je stigao u Nantes srušio se po povratku negdje na pola puta prema Cardiffu, a igraču se od tada gubi svaki trag.

Traga se za Salom i pilotom aviona, no kako je i sam trener Nantesa Vahid Halilhodžić rekao, šanse da je Sala živ su male i svi polako gube nadu.

Navijači Cardiffa radovali su se kupovini tako sjajnog napadača, a sada u donose cvijeće i poruke na stadion, iako još nije potvrđena njegova smrt.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Šokirani smo. Emiliano se trebao sinoć vratiti u Cardiff, a danas je trebao trenirati s momčadi. Uprava, treneri i igrači su u šoku pa je današnji trening odgođen. Naše misli su uz Salu i pilota. Molimo se za dobre vijesti", rekao je Cardiffov izvršni direktor Ken Choo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi