Potraga za Emilianom Salom još traje: "Ne vjerujem da sada ima ikakve šanse da ih pronađemo žive"

Tek prije nekoliko dana potpisao za Cardiff

Potraga za Emilianom Salom još traje: "Ne vjerujem da sada ima ikakve šanse da ih pronađemo žive"

Endin Čaušević

Emiliano Sala u subotu je potpisao ugovor sa Cardiffom u koji je stigao iz Nantesa, a sinoć je na povratku na Otok nestao avion u kojem se nalazio ovaj igrač.

Fudbalski svijet potresle su vijesti da je nestao avion u kojem se nalazio novi fudbaler Cardiffa, te još uvijek nije pronađen. Sala je u nedjelju otputovao u Nantes kako bi se pozdravio sa svojim saigračima, a sinoć je krenuo nazad prema Cardiffu.

Međutim, negdje na pola puta pilot je javio da ima problema i tražio je hitno da sleti, a od tog trenutka im se gubi svaki trag. Trenutno traje velika potraga u Engleskom kanalu gdje se pretpostavlja da se srušio avion. Šef ove potrage John Fitzgerald je izjavio da sumnja da su Sala i dva člana posade preživjeli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prema mom mišljenju ne vjerujem da sada ima ikakve šanse da ih pronađemo žive. Potraga je počela još sinoć kada smo izgubili avion s radara, no problem nam je pravila ledena kiša. Vidljivost je bila dobra, ali kiša je pravila probleme. Kasnije smo prekinuli istragu jer ništa nismo vidjeli, a potraga je nastavljena rano jutros, ali još uvijek bez ikakvog napretka", rekao je Fitzgerald.

Piper PA-46-310P Malibu on final-approach. (Photo by: aviation-images.com/UIG via Getty Images)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi