Drama i dalje traje: Javio se i otac Emiliana Sale

Nestao avion kojim je letio novi igrač Cardiffa

Drama i dalje traje: Javio se i otac Emiliana Sale

Emiliano Sala, argentinski napadač koji je za vikend potpisao za Cardiff City, bio je u avionu koji je sinoć nestao između Francuske i Engleske.

Nakon što je realizovao transfer u Premier ligu, Sala (28) je otputovao u Nantes kako bi se pozdravio s trenerom Halilhodžićem i bivšim saigračima, međutim avion u koji se ukrcao po povratku je - nestao.

Avion je zadnji put primijećen iznad Kanalskog otoka Alderney, odmah je pokrenuta akcija potrage i spašavanja u kojoj sudjeluju dva helikoptera i nekoliko brodova, ali sve do sada nema informacija jesu li pronađeni dijelovi ili barem tijela Sale i pilota.

Zbog cijele situacije zabrinuti su i u Cardiffu, no najteže je porodici... Nikakvih informacija nema ni njegov otac Horacio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Posljednji put smo se čuli u nedjelju. Nikakvih informacija nemam, u Rosariju sam, očajan sam. Nadam se da je sve dobro", kazao je Horacio, prenose inostrani mediji.

Sala je, podsjetimo, kao igrač Nantesa briljirao u protekloj polusezoni. Bio je želja "pola" Premiershipa, ali na kraju se odlučio za Cardiff koji je za njega izdvojio rekordnih 17 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi