Transfer Harisa Hajradinovića oborio rekord kluba?

NK Osijek dobro zaradio

Transfer Harisa Hajradinovića oborio rekord kluba?

Bh. internacionalac Haris Hajradinović od danas ima novi klub, pošto je ozvaničen njegov transfer u Kasimpasu.

Ovaj 24-godišnji veznjak iza sebe ima sjajnu polusezonu u redovima NK Osijek, pa se već odavno špekulisalo o njegovom transferu.

Do transfera je, kao što smo već rekli, došlo, pa će Hajradinović karijeru nastaviti u Turskoj.

NK Osijek nije mogao odbiti bogatu ponudu Kasimpase, a iako nema zvanične potvrde vrijednosti transfera, pojedini hrvatski mediji (poput Index.hr) smatraju da bi ona mogla dostići i četiri miliona eura.

Ukoliko je ta cifra tačna, transfer Harisa Hajradinovića je najveći "izlazni" transfer u historiji NK Osijek. Ipak, treba reći da trenutno postoje različite informacije o cifri koju je Osijek zaradio, pa se tako prema Transfermarktu radi o 2.5 miliona eura.

Međutim, čak i tada je Hajradinovićev transfer jedan od najvećih u historiji NK Osijek, s obzirom da su za slične sume novca ovaj klub napuštali Domagoj Vida (Leverkusen) i Borna Barišić (Rangers), dok je Jurica Vranješ svojevremeno otišao put Bayera iz Leverkusena za oko tri miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, Hajradinović je u Osijek stigao iz Haugesunda, a nastupao je i za KAA Gent, Trencin, Inter Zaprešić, Olimpik i Željezničar, koji bi mogao dobiti određeni dio novca na osnovu Hajradinovićevog novog transfera.

I Robert Prosinečki prati igre Harisa Hajradinovića

"U kontaktu s ljudima iz N/FSBiH. Rekli su mi kako prate moje igre u dresu Osijeka, što me svakako veseli. Naravno, nadam se pozivu, ali u ovom trenutku najvažnije je da nastavim pružati dobre igre u klubu, pa vjerujem kako me onda u budućnosti poziv u reprezentaciju BiH neće zaobići", kazao je Hajradnović, koji je dres Osijeka nosio od 2017. godine.

Top Komentari

Amir87
Dobar Igrac, on i Kolasinac po ljevoj strani bilo bi strasno jos je tu mladi Civic. Imamo buducnost.
7 2
Benjamingst
Bitno je da ce igrati u tom klubu cim igra dobre je reprezentacij sretno.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi