Transfermarkt ažurirao cijene: Ko su najskuplji igrači Premijer lige BiH?

FK Sarajevo ima najskuplji tim u ligi

Transfermarkt ažurirao cijene: Ko su najskuplji igrači Premijer lige BiH?

Transfermarkt, stranica koja se bavi procjenama vrijednosti nogometaša, svako toliko ažurira vrijednosti istih na temelju igara prezentovanih u posljednje vrijeme.

Iako u cijenama pojedinih igrača ima više nelogičnosti i cijena vrlo često ne označava njihovu pravu vrijednost, svejedno je Transfermarkt i dalje stranica koju svi konsultiraju kada se žele dodatno upoznati s određenim imenom, a ovaj specijalizirani sajt sada se pozabavio i Premijer ligom BiH.

Prema posljednjem "presjeku" tržišta, nije iznenađujuće da je najskuplji tim lige Sarajevo (9,2 miliona eura). Bordo tim je u strašnoj formi, jesenji je šampion Premijer lige BiH, a uz to u svojim redovima ima i igrača koji vrijedi miliona eura, jedinog u ligi. U pitanju je Nihad Mujakić, koji je ove zime realizovao transfer u belgijski Kortrijk, ali će do kraja sezone na Koševu boraviti na posudbi.

Iza Mujakića je novo pojačanje Sarajeva Rifet Kapić, čija se vrijednost procjenjuje na 650.000 eura, dok je Selmiru Pidri i Amaru Rahmanoviću cijena 'skočila' na 600.000 eura. Istu vrijednost ima i čuvar mreže Željezničara Vedran Kjosevski, s tim da je u odnosu na ljeto manja za 100.000, a slijede ga Sulejman Krpić (Željezničar), Miloš Filipović (Zrinjski), Bernardo Matić (Široki Brijeg)...

Što se tiče klubova, Sarajevu je po vrijednosti prvi pratioc Zrinjski čiji se kadar procjenjuje na 7,5 miliona eura, a najskupljih pet zatvaraju Željezničar (6,7 miliona eura), Široki Brijeg (6,4 miliona eura) i Sloboda (4,4 miliona eura).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj, ne zaboravite da je ovo samo procjena vrijednosti nogometaša, da je vrijednost igrača onoliko koliko je neko spreman da plati za njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi