Travnik ga otpisao preko noći, sada će čuvati Džeku

Defanzivac Sutjeske spreman za duel u Zenici

Travnik ga otpisao preko noći, sada će čuvati Džeku

Samir Mlaćo

Pred nogometnom reprezentacijom BiH 28. maja je prijateljska utakmica sa Crnom Gorom. Susret će biti odigran na Bilinom Polju, a selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković objavio je spisak nogometaša za ovaj meč.

Zanimljivo da se na istom našao i Miloš Bakrač, defanzivac novog prvaka te zemlje Sutjeske iz Nikšića, koji je nekada nastupao i u našoj zemlji. Naime, Bakrač je krajem januara 2016. godine stigao iz FC Sion U-21 u NK Travnik.

Predstavljen je kao veliko pojačanje, ali odigrao je samo jedan meč i razišao se sa Vezirima. Bilo je to protiv Rudara (0:0), kada se i našao u timu kola.

Karijeri je odlučio nastaviti u Sutjesci, gdje je potvrdio svoje kvalitete, a za SportSport.ba se prisjetio epizode u timu sa Pirote.

"Jasno je svima gdje su oni, a gdje ja. To mi je najveća greška u životu, došao sam u jednu nefudbalsku sredinu i izgubio čitavu polusezonu i ako sam samo mjesec dana bio u Travniku", priča Bakrač za SportSport.ba.

Sretan je zbog poziva Tumbakovića, a protiv naše reprezentacije očekuje kvalitetan meč.

"Bosna je kvalitetna reprezentacija. O Džeki, Pjaniću i ostalim igračima vaše reprezentacije ne treba trošiti riječ. Vidi se u kojim klubovima igraju i na kakvom nivou. Sigurno je da ćemo doći da pokušamo ostvariti dobar rezultat. Prijateljska je utakica i selektor će svima ukazati šansu", dodao je 26-godišnji ofanzivac.

Treba istaći da su stopama Bakrača iz Travnika tada krenuli i Sead Hadžibulić, Danijel Ćulum i Mario Mornar, te šef struke Darko Vojvodić, sadašnji trener banjalučkog Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi