Džeku želi MLS tim, Roma mu nudi novi ugovor
Foto: EPA

Još jedno zanimljivo ljeto u Rimu

Džeku želi MLS tim, Roma mu nudi novi ugovor

M. Šljivak

Ekipa Rome ponudiće Edinu Džeki novi ugovor.

Bh. napadač iza sebe ima još jednu zaista sjajnu sezonu u dresu rimskog tima, a iako su mu 32 godine u Romi još uvijek itekako računaju na njega.

Rukovodstvo rimskog tima odlučilo mu je ponuditi produžetak saradnje do 2021. godine, ali uz mjere štednje na njegovom novom ugovoru.

Ideja je da se njegova zarada od 4,5 miliona eura po sezoni, odnosno ukupno 9 miliona eura podijeli na tri dijela, tako da bi Džeko taj novac zaradio u tri, umjesto u dvije sezone.

Naravno, novi ugovor bi uključivao i određene bonuse koji bi mu se isplaćivali u zavisnosti od njegovih nastupa.

Međutim, Gazzetta dello Sport tvrdi kako je Džeko dobio i zanimljivu ponudi iz američke MLS lige. Nova franšiza Los Angeles FC želi ga dovesti u svoje redove i aktivno rade na ponudi za kapitena bh. reprezentacije.

Žele u svoje redove dovesti atraktivno ime koje će privući veliku pažnju i odlučili su se za pokušaj angažovanja Edina Džeke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, za sada je mnogo izvjesnije da će Džeko ostati u Romi. Ponuda Rome je itekako primamljiva, usprkos nešto nižim primanjima.

Aktuelni ugovor sa Romom Džeki ističe 2020. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Dzekson ostani u Rimu. Znam da ti sad novac nije najvazniji, to si pokazao kad suu pitanju bili i plavci. Dovoljno si zaradio a imas kapacitet da ti se fudbalska Evropa jos divi. U MLS idu oni koji evropskom fudbalu nemogu vise puno dati.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi