Travnik na krilima sjajnog Jusufbašića savladao Zvijezdu

Prva liga FBiH, 7. kolo

Travnik na krilima sjajnog Jusufbašića savladao Zvijezdu

Samir Mlaćo

Nogometaši Travnika danas su u derbi susretu sedmog kola Prve lige Federacije na svojoj Piroti savladali Zvijezdu iz Gradačca rezultatom 2:1 (2:0).

Veziri su pružili mnogo više u odnosu na  goste, a domaći su mogli povesti već u 5.minuti kada pokušaj loba Dženana Zajmovića odlazi tik iznad gola gostiju. Ipak, 1:0 bilo je u 15.minuti. Korner je izveo Sabahudin Jusufbašić, a mladi Hrustan Kadrić glavom pogađa za slavlje domaćih navijača.

Nakon toga Zvijezda se budi i stvara dvije sjajne prilike, ali oba puta Gradačačani  nisu imale sreće te se rezultat nije mijenjao.  2:0  bilo je u 36.minuti kada prvi topnik Travnika i Prve lige Federacije Sabahudin Jusufbašić lobuje gostujućeg golmana Vasilija Kolaka za konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu veoma borbena utakmica najviše na sredini terena, a prvi su zaprijetili Travničani kada sjajan pokušaj Dženana Zajmovića u korner odbija gostujući golman Kolak.

U 63.minuti Mujagić nakon skraćenog kornera šutira prema golu Nurkovića, a lopta pogađa jednog domaćeg igrač i odsjeda u mreži Nurkovića. Zvijezda je tako krunisala mnogo bolju igru u drugom poluvremenu.

Gosti iz Gradačca nakon toga propustili su još par lijepih prilika, ali se rezultat nije mijenjao i tri boda ostala su na Piroti.


Prva liga FBiH, 7. kolo:

Travnik - Zvijezda 2:1

TRAVNIK: Nurković, Hasanhodžić, Kovač, Čurić, Zajmović, Jusufbašić, Đogić, Pekija, Kadrić, Fazlić, Čivić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

ZVIJEZDA: Kolak, Moranjkić, Mujagić, Stjepanović, Huseinbašić, Islamagić, Devedžić, Musić, Hadžić, Damjanović, Mujagić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi