Travnik nadigrao Bratstvo, ali morao spašavati bod

Vezirima samo bod

Travnik nadigrao Bratstvo, ali morao spašavati bod

E. Škorić

Travnik je u 26. kolu ugostio Bratstvo iz Gračanice, a na Piroti je meč završen rezultatom 1:1.

U sjajnoj utakmici na Piroti domaćin je napadao od početka do kraja, a na kraju je morao da spašava bod.

Već u šestoj minuti Hasanhodžić iz voleja puca, lopta ide pored gola gostiju iz Gračanice. Potom je u 20. minuti Mamuša imao dobru šansu za Travničane, ali je i on pucao pored gola.

Jusufbašić destetak minuta kasnije ne koristi novu priliku za Travnik, a onda je imao šansu i Čivić, no ostalo je 0:0 na poluvremenu. 

U nastavku Kuduzović je imao finu priliku za Bratstvo, ali je pogodio vanjski dio mreže. Na drugoj strani Jusufbašić je pogodio prečku, a onda Zukić puca pored gola Gračanlija.

Nastavio je Travnik dominirati, a u 60. miuti Zukić glavom puca, golmna gostiju spašava. U 61. minuti opet Kuduzović prijeti Vezirima, no nije bio dovoljno precizan.

Pejić u 71. minuti trese okvir gola gostiju, a onda dvije šanse za Zajmovića, no jednostavno lopta nije htjela u gol.  I onda je u 86. minuti uslijedila kazna. Mulahusejnović pogađa iz kontre za vodstvo gostiju od 1:0.

Samo dvije minute kasnije Travnik se vraća, a Zajmović je bio strijelac za 1:1, što je bio i konačan rezultat, mada je Zukić zamalo pogodio za potpuni preokret Vezira.

Travnik sada ima 42 boda i nakon ovog 'kiksa' skoro se oprostio od borbe za ulazak u viši rang.

Travnik - Bratstvo 1:1 (Zajmović 88/ Mulahusejnović 86)

Travnik: Nurković, Nuhić, Hasanhodžić, Kovač, Zajmović, Jusufbašić, Đogić, Pekija, Pejić, Mamuša, Čivić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bratstvo: Mustafić, Salkić, Stjepanović, Šuša, Mousa, Vehabović, Mukahusejnović, Kahrimanović, Kuduzović, Mujkić, Jaganjac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi