Travnik se vraća na vrh, Borac siguran, Kiseljak minimalno slavio
Veoma je uzbudljivo u Drugoj ligi Zapad. Tri ima na vrhu imaju isti broj bodova, dok je ista situacija i na dnu tabele.

Druga liga Zapad, 8. kolo

Travnik se vraća na vrh, Borac siguran, Kiseljak minimalno slavio

S. Mlaćo

Jučer su odigrana četiri susreta 8. kola Druge lige Zapad. U dva susreta vidjeli smo podjelu bodova, domaću pobjedu ubilježila je Sloga, a gostujuću pobjedu Iskra u Bosanskoj Krupi. 

Travnik je danas slavio pobjedu u Velikoj Kladuši sa 2:1 te pokazao da je jedan od glavnih kandidata za prvo mjesto i povratak u Prvu ligu Federacije BiH. Izabranici Jasmina Džidića upisali su četvtu pobjedu , a junak Vezira je sa dva pogotka bio Belmin Vila. Prvi put je pogodio u 46. minuti sa 11 metara, a na 0:2 je povisio u 53. minuti.

U 66. minuti Rašid Jašić pogađa za 1:2, što je ujedno bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Borac iz Izačiča je nastavio sa dobrim igrama na svom terenu. Na stadionu Balići pala je Busovača rezultatom 3:1. Gosti su poveli pogotkom Mladena Ćećure u sedmoj minuti, a preokret su kreirali Nermin Balić, Adnan Hrustić ag., i Adem Behrem.

Kiseljak je savladao Brekovicu 78 sa 1:0, a junak domaćih bio je Mirza Junuzović koji je u 43. minuti matirao Amara Rekića. Gosti su u Kiseljak doputovali sa 12 nogometaša, a domaći su imali nešto više, tačnije 15.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Kada je tabela u pitanju, FK Vitez, NK Vlašić i NK Travnik imaju po 15 osvojenih bodova, a Kiseljak, Iskra i Busovača 12.

Na dnu su Podgrmeč, Krajišnik i Brekovica 78 sa po osam osvojenih bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi