Travnik odolijevao do finiša: Stokić Slogin džoker

Minimalna pobjeda lidera iz Simin Hana

Travnik odolijevao do finiša: Stokić Slogin džoker

S. Mlaćo

U posljednjem susretu 23. kola Prve lige Federacije BiH danas su u Simin Hanu snage odmjerili Sloga i Travnik, a pobjedu su slavili domaći rezultatom 1:0.

Iako se radilo o duelu prvoplasirane i posljednjeplasirane momčadi lige publika je mogla vidjeti veoma zanimljiv i kvalitetan meč.

Sloga je prva zaprijetila u osmoj minuti kada je Mahmutović šutirao malo pored gola gostiju, da bi na drugoj strani tri minuta kasnije Jurčević uzvratio, ali slavlje Vezira spriječila je stativa.

Oba tima su do kraja prvog poluvremena imala po jednu priliku, ali mreže se nisu tresle.

U drugom poluvremenu također otvoren meč, a prvi je zaprijetio Travnik, tačnije Vazda koji je iz slobodnog udarca šutirao tik iznad gola Lalića. Sloga je u tim momentima preuzela blagu incijativu, ali nije uspjevala doći do pogotka.

Mreže su mirovale do 80. minute kada su gosti kapitulirali. Iskusni Joco Stokić je zatresao mrežu Kolaka za veliko slavlje domaćih.

Hrabri gosti su na kraju mogli do pogotka, ali pokušaj Jurčevića u 86. minuti zaustavila je prečka. Do kraja je zaprijetio za goste  i Hasanbegović, te Tabaković i definitivno ne bi bilo nezasluženo da su Veziri kraj meča dočekali neporaženi.

Ovom pobjedom Sloga je ostala na prvom mjestu te sada ima tri boda više u odnosu na Zvijezdu i Olimpik, dok je Travnik ostao na posljednjem mjestu sa 14 osvojenih bodova.

Prva liga FBiH, 23. kolo:

FK Sloga Simin Han - NK Travnik 1:0 (0:0)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sloga: Lalić, Mitrović, Efendić, Kostić, Šarčević, Jazvin, Bošnjak, Milaković, Kojić, Ziljkić, Mahmutović.

NK Travnik: Kolak, Brljak, Popović, Tabaković, Vazda, Durak, Jurković, Fazlić, Mujagić, Torlak, Jurčević.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi