Treba da se stidi: Šta je Neymar napravio momku koji ga je ponizio na treningu?

Mladom fudbaleru bi se sve moglo obiti o glavu

Treba da se stidi: Šta je Neymar napravio momku koji ga je ponizio na treningu?

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Brazila priprema se za Copa Americu.

Brazilci se u Rio de Janeiru pripremaju za turnir koji počinje 14. jula, a najveća zvijezda Neymar je također sa ekipom.

Međutim, najveća zvijezda brazilskog fudbala se nije dobro proveo na početnim treninzima Karioka.

Prvo je ostao bez kapitenske trake, zatim ga je potezom obrukao mladi 19-godišnji Weverton, a zatim je doživio i lakšu povredu koljena.

Naravno, najviše se priča o potezu Wevertona. Ovaj mladi fudbaler je gurnuo loptu kroz noge Neymaru i tako ga je obrukao.

To se brazilskoj zvijezdi nije svidjelo i oborio ga je na zemlju, što je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama.

Nije se međutim samo na tome završilo. Weverton je morao promijeniti ekipu na treningu kako bi se izbjegao dalji sukob sa uvrijeđenom zvijezdom PSG-a. Za to je zaslužan Neymar, koji je očigledno urgirao da se mladi fudbaler skloni po strani.

Ovo svakako dokazuje da Neymar ima određene povlastice. Weverton je očigledno napravio veliku grešku kada je najveću zvijezdu tima obrukao i mogao bi i u budućnosti da snosi posljedice.

Weverton je član Cruzeira i predviđa mu se velika karijera. Ubrzo bi mogao stići u Evropu, a za njega interes pokazuje nekoliko evropskih velikana.

Oglasi