Treba zaslužiti aplauze Rođenih

Marija Ivankovića pozdravili i navijači Veleža

Treba zaslužiti aplauze Rođenih

E. Škorić

U subotu je odigran 50. jubilarni mostarski derbi, koji je pripao Veležu.

Rođeni su na stadionu Rođeni s 1:0 savladali ljutog rivala, a gol je postigao Denis Zvonić u finišu meča. Ovo je izuzetno važna pobjeda Veleža iz nekoliko razloga, a uostalom - pobjede u ovakvim mečevima nekad su draže i od titule. Bar to odavno nije svakodnevna floskula.

Derbi nije donio neke veće incidente, srećom, mada su tenzije bile visoke od samog početka i drugačije u takvim utakmicama ne može ni da bude. Navijačka prepucavanja nisu ništa novo, ali nisu ni nešto što bismo nazivali skandaloznim.

Ispunjeni Veležov stadion je nagradio aplauzima svaki potez svojih igrača, gromoglasnom podrškom nosio igrače do pobjede, a uz to se trudio pokazati gostujućim igračima da 'nisu dobro došli'. Mnogi igrači Zrinjskog su izviždani, ali samo jednom članu gostiju je stadion Rođeni odao počast i pozdravio ga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Riječ je o Mariju Ivankoviću, bivšem dugogodišnjem članu HŠK Zrinjski, a danas član..om stručnog štaba.

S Plemićima je osvajao titulu Premijer lige 2009. godine, miljenik je navijača Zrinjskog, ali zbog svojih igračkih i ljudskih manira, rado je viđen na bilo kojem stadionu u BiH. Kada je izlazio sa stadiona jučer dobio je velike aplauze, dok su drugi "stavljeni na lomaču".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adaStolac
Ja sam isto bio na utakmici i koliko me sjecanje sluzi, jesino su navijaci zrinjakog dobili aplauz, kada su pjevali o praljku, starom mostu i ustasama. Ponosan na navijace veleza, koji su samo za velez svoj navijali ignorisuci one male fasiste
10 1
starmac
Ja nemam pojma o cemu ovaj novinar pise.Ili ja nisam bio na utakmici.Ako misli na Marija Ivankovica zvani MAKA lose informise javnost.MAKA je prije rata do 92 god bio clan omladinski selekcija VELEZA i poniko je u VELEZU a kasnije je dosao u Zrinjski poslije inostrane karijere.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi