Trebao potpisati za Lille pa pobjegao iz hotela kad je čuo da ga želi Arsenal i napravio kiks života

Danas igra u Južnoj Koreji

Trebao potpisati za Lille pa pobjegao iz hotela kad je čuo da ga želi Arsenal i napravio kiks života

Endin Čaušević

Arsene Wenger je u svojoj trenerskoj karijeri u Arsenalu znao dovesti sjajne fudbalere, ali znao je i žestoko pogriješiti s pojačanjima.

Jedan od igrača koji je bio promašaj u Wengerovoj eri u Arsenalu je Chu-young Park koji je na ljeto 2011. godine stigao u Arsenal iz Monaca za sedam miliona eura.

Od ovog igrača iz Južne Koreje se mnogo očekivalo na Emiratesu, ali se pokazao kao jedan od najvećih promašaja u historiji kluba. Park je tada imao i nekoliko drugih ponuda, ali je odlučio da ide u Arsenal i na sve načine je htio da se taj transfer ostvari.

Park je tada imao ponudu Lillea i činilo se da ide u ovaj klub, ali je Wenger uspio da im ga ukrade ispred nosa. On je bio pred potpisom za Lille, ali je onda napustio hotel u kojem je trebao da odradi ljekarski pregled jer je čuo da ga želi dovesti Arsenal.

Čelnici Lillea su vidjeli da je Parkova soba prazna i krenuli su u potagu za njim. Pronašli su ga na terminalu pred ulazak u voz za London i bili su u šoku kada su ga tu našli.

Park im je objasnio da ne želi da potpiše za Lille i da ide u Arsenal. Uspio je na kraju da dođe u London, ali potpis za Arsenal je bila greška njegove karijere. Park je jednostavno bio ispod svog niova, a veoma brzo izgubio je povjerenje Wengera.

Odigrao je svega šest utakmica u prvoj sezoni, a tu je bio i vojni rok kojeg je morao odraditi u svojoj domovini. Kasnije je igrao na posudbama u Celti i Watfordu, a Arsenal je napustio na ljeto 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kasnije je proveo godinu dana u Saudijskoj Arabiji u Shababu, a trenutno je član Seoula iz Južne Koreje za koji igra već pet godina. Park danas ima 35 godina i očekuje se da bi na kraju ove sezone mogao završiti svoju karijeru.

Karijera mu je mogla biti zaista blistava, ali jedna pogrešna odluka ga je koštala svega i nakon toga se više nije uspio vratiti na svoj nivo.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1602245913
A kao bila bi bolja da je potpisao za Lil? Vi ste vidovnjaci ili kako se već kaže?
5 1
Penderinos
Jel se iko usrecio prelaskom u arsenal ?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi