Trećeligaš napravio senzaciju i izbacio Eibar iz Kupa Kralja

Ispala i Celta Vigo

Trećeligaš napravio senzaciju i izbacio Eibar iz Kupa Kralja

E. Čaušević

Trećeligaš Badajoz večeras je na svom terenu pobijedio Eibar sa 3:1 u šesnaestini finala Kupa Kralja.

Badajoz je napravio veliku senzaciju protiv ekipe iz najjačeg ranga španskog fudbala i tako se domogao osmine finala Kupa Kralja. Domaći su odlično počeli meč i nakon 20 minuta igre vodili su sa 2:0.

Već u osmoj minuti Badajoz je poveo sa 1:0 kada je mrežu Eibara zatresao Fobi. U 20. minuti na semaforu je bilo 2:0. Sudija je svirao penal za domaće, a precizan s bijele tačke bio je Corrdera.

No, Eibar se uspio vratiti devet minuta kasnije. Sudija je ovaj put za njih svirao penal, a na 2:1 smanjio je Charles. Činilo se da će se Eibar vratiti u nastavku meča, ali se to nije desilo.

Badajoz je potvrdio veliku senzaciju u 72. minuti kada je Vazquez postavio konačnih 3:1 i tako osigurao svom timu mjesto u osmini finala i susret protiv još jedne jake ekipe.

Veliko iznenađenje napravio je i drugoligaš Mirandes koji je nakon penala izbacio Celtu Vigo. Leganes nije dozvolio iznenađenje i u gostima je slavio protv Ebroa sa 1:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi