Trećeligaš Parma dovodi bivšu zvijezdu italijanskog fudbala?

Transfer špekulacije

Trećeligaš Parma dovodi bivšu zvijezdu italijanskog fudbala?

Nakon kriznih godina u kojim je klub doživio bankrot i izbacivanje u četvrtu ligu, Parma se polako budi.

Nekadašnji italijanski velikan već planira pojačanja za nastavak sezone, a najveće ime koje se povezuje sa ovim klubom je Alberto Gilardino.

Ovaj 34-godišnjak bira između nekoliko klubova, a pitanje je hoće li pored nekoliko ponuda iz Serije A odabrati onu iz 3. lige. Za Gilardina se interesuju Chievo i Pescara, pa će biti interesantno vidjeti za koga će se odlučiti bivši napadač Milana, Fiorentine, Genove...

Alberto Gilardino je još uvijek ugovorom vezan za Empoli, ali Parma je spremna ponuditi određeno obeštećenje ovom klubu kako bi se transfer realizovao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U svojoj karijeri Gilardino je odigrao 57 utakmica za reprezentaciju Italije, a nastupao je za veliki broj italijanskih klubova kao i za kineski Guangzhou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi