Trener Ajaxa: Kako sam pobijedio Real?
Trener Ajaxa je napravio sjajan posao. Potpuno je nadigrao kolegu na drugoj strani i amsterdamski velikan je upisao veliku pobjedu (Foto: EPA)

Erik ten Hag opisao pobjedu kao historijsku

Trener Ajaxa: Kako sam pobijedio Real?

Midhat Šljivak

Erik ten Hag jučer je potpuno nadmudrio Santiaga Solarija i odveo je Ajax do velikog trijumfa u Madridu (1:4).

Trener amsterdamskog velikana itekako je zadovoljan veličanstvenom pobjedom...

"Ovo je historijska pobjeda koja je veoma važna za sve nas. Bilo je nezamislivo da će se ovo desiti, niko nije vjerovao da će se desiti", rekao je Ten Hag.

Otkrio je i kako je nadmudrio Solarija...

"Plan je bio jednostavan. Željeli smo stvoriti kontrolu nad loptom i tako spriječiti Real da postavi svoju igru. Odigrali smo jako dobro u tranziciji, a igra u defanzivi je bila sjajna. Apsolutno svi momci su odigrali fantastično. Sretan sam zbog našeg kluba, ali i holandskog fudbala što se ovo desilo", rekao je Ten Hag.

Ovo je najveća pobjeda u njegovoj karijeri i nema dileme da će se ovog trijumfa sjećati dok je živ.

"Jednostavno, ovakvih memenata se morate sjećati i uživati u njima. Imamo šanse da osvojimo tri trofeja, igramo dobru sezonu, ali nagrade ne dolaze do samog kraja", ističe Ten Hag i dodaje:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Želimo dostići sve naše ciljeve. Moramo postaviti letivicu još visočije i nastaviti da napredujemo. Volio bih kada bismo mogli zadržati sve igrače u klubu, ali to je u domenu fantazije", rekao je trener velikana iz Amsterdama.

Kopljanici sada čekaju rivala u četvrtfinalu Lige prvaka, a njegovo ime će saznati za 10 dana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Tesko nadmudriti trenera koji nema nikakvu taktiku,isto se ponasa kad gubi i kad vodi.Nikakve promjene se ne vide u njegovim izmjenama ili nesto posebno da se desi. Ne zna da motivise igrace vec se moraju samo motivisati a to uvijek krene po zlu. Trener je taj koji mora biti najjaci na psiholoskoj bazi a ne da stoji pored terena i gleda igrace kao coban ovce ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi