Trener Atalante nezadovoljan i pored visoke pobjede: Šteta, mogla je biti sjajna predstava
Gasperini smatra da je njegov tim u nastavku 'skinuo nogu s gasa'

Gasperini je imao primjedbe na račun svog tima

Trener Atalante nezadovoljan i pored visoke pobjede: Šteta, mogla je biti sjajna predstava

S. Pašalić, foto: EPA

Atalanta je večeras savladala Sassuolo u gostima sa 4:1.

Ekipa Gian Piera Gasperinija je sve riješila u prvom poluvremenu kada je vodila sa 4:0, a u nastavku je odigrala malo opuštenije.

Ipak, trener Atalanta je nakon meča i pored pobjede bio nezadovoljan igrom svog tima u pojedinim trenucima.

"Kada bismo uvijek igrali 30 minuta tog nivoa, bilo bi savršeno! Ali, ovaj tim radi dobro i kada igra tako, stvara mnoge prilike za gol", rekao je Gasperini.

"Željeli smo kontrolisati drugo poluvrijeme, štedeći energiju i razmišljajući o utakmici u utorak, ali najbolji način da to učinimo je zadržati loptu"

"Umjesto toga, bili smo previše statični, primili smo gol jeftino i umjesto toga morali smo ganjati loptu. Šteta, jer mogla je biti zaista sjajna predstava."

"Ljutim se čak i kada vodimo 4:0 ako ne radimo prave stvari. Nakon tako izvrsnog prvog poluvremena, nismo odigrali jednako jako, već smo previše skinuli nogu sa gasa i dali loptu previše."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nogomet je čudan, svašta se može dogoditi i moramo naučiti imati sredinu između veličanstvenog i sporog.", dodao je Gasperini koji se dotakao i meča Lige prvaka protiv Shakhtara.

"Bez sumnje smo se poboljšali nakon Zagreba i imali niz dobrih predstava. Nismo uživali u debiju Lige prvaka i očito želimo dokazati šta sve možemo i na tom turniru, ali treba nam najbolja Atalanta da tamo ostavimo dobar dojam.", dodao je trener Atalante.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi